Internationale regatta trok meer dan vijfentachtig deelnemers

Rik van der Vaart, voorzitter van de Aruba Regatta Stichting, deelde details over de 14e Internationale Aruba Regatta, die een doorslaand succes was. Op de dag van de wedstrijd, die op zaterdag plaatsvond, deden meer dan 85 deelnemers mee aan de competitie, waaronder degenen die geïnteresseerd waren in het deelnemen met hun miniatuurboten.

Dit evenement trok niet alleen lokale deelnemers, maar ook internationale bezoekers, waarbij de aanwezigheid van coaches en deelnemers uit Curaçao werd benadrukt. Zij werken jaarlijks samen met de organisatie en zorgen voor een succesvolle ontwikkeling van de activiteiten.

Het hoofddoel van de Regatta is het promoten van natuur, sport en respect, met een speciale focus op de jongere generatie. Van der Vaart benadrukte de groei van het evenement en de aantrekkingskracht van internationale deelnemers, waarbij hij de deelname van een jonge Amerikaan benadrukte, wat de belangrijkheid van dit evenement in de internationale sportarena weerspiegelt.

Het organiseren van zo’n grootse competitie vereist doorzettingsvermogen en constante steun van sponsors en vrijwilligers, essentiële elementen voor het succes van het evenement. Samenwerking met SIWA (zeilschool) stelt jongeren in staat om te leren zeilen en biedt hen de kans om hun vaardigheden te tonen tijdens de Regatta.

Ten slotte uitte Van der Vaart zijn dankbaarheid aan de sponsors, vrijwilligers en deelnemers, met de hoop het succes en het plezier op zee voort te zetten in toekomstige edities van de Regatta.