Sint Franciscus Kerk vernield in Oranjestad

Op maandagochtend, rond 7:30 uur, toen de deuren van de Sint Franciscus Kerk werden geopend, werd ontdekt dat een raam aan de voorkant was gebroken. Na verder onderzoek werd vastgesteld dat iemand blijkbaar een bierfles naar het raam had gegooid, waardoor een van de glazen panelen werd verbrijzeld.

Het gebroken raam liet overal binnen glasscherven achter. Dit moest zorgvuldig worden schoongemaakt, omdat er kleine glasfragmenten waren op de banken waar mensen zitten. Om nog maar te zwijgen van de gebroken stukjes glas van de bierfles die gebruikt werd om het raam te breken. De parochiegemeenschap uitte hun verontwaardiging over het gebrek aan respect voor het huis van de Heer.

Een omstander merkte op dat hij betrokken was bij een ruzie met een andere persoon. Tijdens de ruzie gooide de andere persoon een bierfles in zijn richting, maar miste, raakte het kerkraam en brak het.

Dit incident is niet de eerste in de buurt. Vorige maand werd ook een daad van vandalisme gemeld bij het Maria Convent gebouw, gelegen naast de kerk. Bij die gelegenheid werd ook een raam gebroken en werd het watersysteem van het gebouw beschadigd. Dergelijke incidenten zorgen voor een groeiend gevoel van onveiligheid in de gemeenschap, wat zorgen baart onder de gelovigen die bij aankomst vroeg voor hun kerkdiensten hun beschadigde tempel vinden.

De herhaling van deze daden van vandalisme heeft de gemeenschap doen nadenken over de noodzaak om de beveiligingsmaatregelen in dit gebied te verbeteren.