Alto Vista Kapel: Verontwaardiging over het gebrek aan respect

Vandaag verscheen er een bericht op Facebook waarin verschillende personen hun verontwaardiging uitten over het gebrek aan respect van sommige bezoekers van de Alto Vista Kapel.

Alto Vista Kapel, de eerste kerk van Aruba, is een van de meest bezochte plaatsen op Aruba, zowel door bezoekers als door de lokale bevolking.

Op verschillende momenten zijn er zorgen geuit over kleine bedrijven die hun koopwaar verkopen voor de kapel. Deze bedrijven verkopen geen religieuze materialen, maar richten zich specifiek op de bezoekers van Aruba. Velen vinden dit een gebrek aan respect voor de kerk.

Een persoon kon zijn ogen niet geloven toen een groep bezoekers arriveerde en een van hen zonder shirt de kapel binnenliep. Dit is iets wat nooit zou mogen gebeuren in een gebedshuis of religieuze omgeving. Nog meer verontwaardiging ontstond toen een burger zag dat een vrouw de kapel binnenkwam met een bierfles in de hand. Het lijkt erop dat deze mensen geen respect hebben voor religie, want anders zouden ze zulke dingen niet doen.

Er zou een bord moeten worden geplaatst met duidelijke regels over wat wel en niet is toegestaan in en rondom de kapel. Er zou ook iemand aanwezig moeten zijn bij de kapel om ervoor te zorgen dat alle regels worden nageleefd. Misschien zou de eerste stap moeten zijn dat hotels, tourbedrijven en verhuurbedrijven van auto’s / ATV’s hun klanten uitleggen dat wanneer ze een kerk bezoeken, ze respect moeten tonen.