Command Center in Savaneta zal het politiewerk op straat vergemakkelijken

Aruba zal binnenkort het best uitgeruste en meest moderne ‘Operation Command Center’ in de regio hebben. MEP-fractieparlementariër Darlaine Guedez-Erasmus prijst het ‘Operation Command Center’-project, dat zal worden gevestigd in Savaneta, in het voormalige politiebureau dat momenteel wordt gerenoveerd.

Dit commandocentrum zal drie gecentraliseerde functionaliteiten hebben: de ‘centrale meldkamer’, de ‘radarruimte’ en de ‘cameratoezicht’.

Guedez-Erasmus geeft aan dat Aruba het meest moderne en best uitgeruste ‘Operation Command Center’ in de regio zal hebben. Het centrum zal bijvoorbeeld software bevatten die “artificial intelligence” omvat. Dit zal het oplossen van zaken veel efficiënter en effectiever maken. Het zal ook de taken van politieagenten op straat vergemakkelijken door hen begeleiding en informatie te geven.

De software kan volgens de parlementariër zaken onderscheiden zoals voertuigkleur, kentekennummer, specifieke gebieden, kledingkleur, en andere criteria. Dit ‘Operation Command Center’ zal efficiënter criminaliteit bestrijden.

Het is ook belangrijk te vermelden dat het internationale mediakanaal ‘The Telegraph UK’ publiekelijk heeft verklaard dat Aruba het veiligste eiland in het Caribisch gebied is, en dit is niet toevallig. Dit is het resultaat van een goede visie en strategie om Aruba veilig te maken en te houden.

De politie van Aruba en het Ministerie van Justitie van Aruba hebben geweldig werk verricht om dit te bereiken, aldus parlementariër Guedez-Erasmus.