Hond valt voetganger aan in Dakota

Op dinsdagmiddag rond 17:30 uur arriveerde een ambulance op de Maracastraat voor een geval waarbij een hond een voetganger aanviel. Dit is in de straat parallel aan de Watty Vos Boulevard.

De ambulancemedewerkers gingen onmiddellijk in actie om het slachtoffer medische hulp te bieden. Het slachtoffer werd ter plaatse gestabiliseerd en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht voor verdere medische zorg.

Ter plaatse werd een gesprek gevoerd met een familielid van het slachtoffer. Ze vertelden dat ze kort daarvoor in de tuin aan het praten waren en overwogen om even naar de kerk te gaan. Niet lang daarna kwam een vriend van het slachtoffer langs het huis en nodigde hen uit voor een wandeling in de buurt. Toen ze de hoek omsloegen, kwam er een hond tevoorschijn die onmiddellijk aanviel, waarbij het slachtoffer in de handen en voeten werd gebeten.

De politie werd ook op de hoogte gebracht van deze situatie, en de dienstdoende agenten zullen de zaak doorgeven aan de wijkagenten, die zullen moeten uitzoeken van wie de hond is. Zodra de eigenaar van de hond is geïdentificeerd, zal er een boete worden opgelegd.