Minister Ursell Arends luistert eindelijk naar de Arubus-werknemers

Zoals eerder vermeld, ontmoette Minister Ursell Arends de ontevreden chauffeurs van Arubus. SEPPA, namens de Arubus-werknemers, overhandigde de brief aan de minister waarin de strijd van de werknemers voor eerlijke en waardige lonen wordt beschreven. Ze vragen de minister om de benodigde fondsen toe te wijzen om tot een overeenkomst te komen die de situatie kan kalmeren en hen in staat stelt om kwalitatieve en efficiƫnte diensten te blijven verlenen.

De huidige situatie waar ze mee te maken hebben maakt het onmogelijk om in vrede te werken, gezien de frustratie en demotivatie over deze kwesties. SEPPA-secretaris-generaal, Magaly Brito, maakte duidelijk aan de minister dat ze binnen 48 uur een positieve reactie verwachten. Ze voegde eraan toe dat als er vrijdagmiddag geen oplossing is, de werknemers de staking zullen intensiveren.

De minister zei dat hij een brief zou sturen naar de overheidsbemiddelaar en de vakbond, waarin staat dat deze kwestie moet worden bemiddeld. Als de overheid echter niet de benodigde financiering verstrekt, zal het bereiken van een overeenkomst onmogelijk zijn.

Als er geen overeenkomst wordt bereikt, zullen de werknemers doorgaan met de staking en de straat op gaan in hun strijd voor betere lonen en een waardig leven.

De minister betreurt het dat de werknemers zover moesten gaan om hun ontevredenheid te uiten, maar als leider is hij ook ontevreden. Volgens Arends hebben het beleid en de regering Arubus praktisch tot bankroet geleid.

Nu is het een cruciaal moment: ofwel doorgaan met eisen die mogelijk nog niet haalbaar zijn, ofwel samenwerken met de werknemers om het bedrijf weer levensvatbaar te maken. Als minister heeft hij altijd naast de werknemers gestaan om het bedrijf te redden. Hij benadrukte echter dat het management heeft gefaald, evenals de regering van Aruba.

De minister verzekerde dat de Raad van Commissarissen een brief zal ontvangen waarin een uitgebreid herstructureringsplan voor het bedrijf wordt uiteengezet, samen met de werknemers, om aan de slag te gaan met het redden van het bedrijf. Hij heeft hen tot het einde van de maand gegeven om met een plan en de benodigde fondsen voor het bedrijf te komen.

Brito eiste een snelle reactie op de brief die ze heeft afgeleverd, zodat de werknemers weten waar ze aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten, en de minister beloofde dat ze vandaag nog een antwoord zouden ontvangen.