“Online Business Workshop” biedt waardevolle informatie voor potentiële investeerders

Op 2 juli 2024 werd een online workshop gehouden via Microsoft Teams, met als focus het onderwerp: “Belastingoverwegingen voor Nederlandse investeerders”. Deze workshop maakt deel uit van een reeks evenementen na de Aruba Investment Summit die afgelopen maart in Nederland plaatsvond. Het evenement werd georganiseerd door Minister Geoffrey Wever met als voornaamste doel meer investeerders naar ons eiland te trekken, vooral in de sectoren commerciële landbouw en investeringen in het centrum van Oranjestad en San Nicolas.

Deze informatieve sessie, gefaciliteerd door EY Dutch Caribbean, werd georganiseerd door het Ministerie van Economische Zaken samen met de ARINA-unit (Aruba Investment Agency). ARINA, kort geleden opgericht door Minister Wever, heeft als doel potentiële investeerders die geïnteresseerd zijn in Aruba te begeleiden. Tijdens deze gratis workshop kregen deelnemers een uitgebreid overzicht van de subtiele verschillen tussen belastingwetten die van toepassing zijn in Nederland en Aruba, evenals hun overeenkomsten.

De workshop verschafte waardevolle informatie aan de deelnemers. Enkele van de onderwerpen die tijdens deze sessie aan bod kwamen, waren: directe en indirecte belastingen, fiscale voordelen en kostenaftrek, aspecten van investeren in Aruba, preferentiële regimes zoals Freezones, duurzame investeringen, recente ontwikkelingen in belastingen, om er een paar te noemen.

“We hopen dat we deelnemers hebben voorzien van de nodige informatie voor hun berekeningen. Op deze manier kunnen we het pool van investeerders in Aruba diversifiëren. De investeringsbereidheid verschilt per land. Het voordeel van het diversifiëren van investeringen brengt een uitbreiding van expertise met zich mee, wat direct en indirect bijdraagt aan de diversificatie van onze economie. Nederlandse investeerders staan bekend om hun expertise in HORECA en commerciële landbouw, en het is met deze focus dat we naar Nederland zijn gegaan,” aldus Minister Wever.

De hoop is dat ze Aruba als een waardevolle investeringsbestemming zullen overwegen. In de toekomst zullen meer informatieve sessies worden gehouden en er zullen inspanningen worden geleverd om de groep geïnteresseerden uit te breiden. Dank aan Anushka Lew Jen Tai en Stefan van Riezen van EY Dutch Caribbean voor het faciliteren van de sessie.