Atleet overlijdt op Boca Catalina strand

In de ochtenduren zijn autoriteiten naar Boca Catalina gegaan na meldingen dat een man geen tekenen van leven vertoonde. Bij aankomst van de politie werd dit bevestigd. De overledene is Lodrico Briesen, 59 jaar oud, een bekende atleet op het eiland. Hierdoor waren velen er zeker van dat hij niet verdronken was. Het lijkt waarschijnlijker dat hij ziek werd terwijl hij in het water was en als gevolg daarvan overleed.

Iemand ter plaatse merkte op dat hij moeite leek te hebben in het water. Hij werd uit het water gehaald en de autoriteiten werden op de hoogte gebracht. Bij de aankomst van de ambulance werd eerste hulp verleend, maar zonder succes.

Deze man was vaak in en rond de zee te vinden, en hij was niet alleen een actieve atleet die zijn deel van triatlons deed, maar ook een trainer.

Volgens onze bronnen had hij recent last van pijn op de borst en had hij zelfs een afspraak gemaakt met een dokter, die hij volgende week zou bijwonen. Zijn vader, Melecio Briesen, was ook recent overleden.

De sportwereld rouwt zeker. Onze condoleances gaan uit naar zijn familie.