Voor de eerste keer: stylist uit Aruba bij Miss Universe

Roberto Jose Avalo Malave is een lokale stylist wiens droom om stylist te zijn bij Miss Universe werkelijkheid is geworden.

In juli 2023 nam hij deel aan een zeer zware casting met 125 mensen uit verschillende delen van de wereld. Ondanks de felle concurrentie en met veel inzet en toewijding, wist hij tot de top 6 door te dringen. Vorig jaar kreeg hij helaas niet de kans om te schitteren. Maar dit jaar was de Dominicaanse Republiek de perfecte plek voor deze droom om eindelijk uit te komen. Dit jaar nam hij voor de tweede keer deel met 50 stylisten van over de hele wereld. De uitdaging was even moeilijk, maar doorzettingsvermogen en consistentie overwonnen. Het belangrijkste is om vertrouwen in jezelf te hebben en dat nooit te verliezen.

Dit is het resultaat van twee jaar hard werken, voorbereiden op dit proces en nu eindelijk kunnen zeggen: ‘Ik heb het gedaan!’ Aruba heeft nu zijn eerste stylist bij Miss Universe.

Er zijn nu zoveel kansen die zich openen op deze reis, maar het belangrijkste is om je te richten op het overbrengen van een positieve boodschap, om te laten zien wat de schoonheidsindustrie van Aruba te bieden heeft aan de wereld. Avalos ging verder en zei: “Ik ben blij met deze vertegenwoordiging, dat mijn werk bij Miss Universe een mooi verhaal zal zijn voor de schoonheidsgeschiedenis van Aruba als land. Taryn Mansell begon het verhaal te schrijven en Roberto Avalos zal doorgaan met het schrijven van het verhaal om Aruba verder te helpen bij Miss Universe.”

Als een Venezolaanse immigrant is het niet gemakkelijk om te zeggen dat je een plek kunt veroveren in een samenleving waar je nieuw bent. In zijn 11 jaar in Aruba heeft hij heel hard gewerkt om te komen waar hij nu is, eigenaar van zijn eigen zaak, bekend om zijn werk in de schoonheidswereld van Aruba. Momenteel werkt hij samen met premier Evelyn Wever-Croes en onlangs met verschillende schoonheidsorganisaties in Aruba.

Bovendien gaf Avalo aan dat dit pas het begin is van de positieve boodschap die hij naar voren wil brengen als persoon, als mens, als immigrant. Maar meer dan wat dan ook, iets teruggeven aan het land dat hij nu thuis noemt, alles wat hij heeft gegeven in het proces, wat hem heeft geholpen, gesteund en waarin hij heeft geloofd. Roberto zal Miss Aruba begeleiden in deze zelfde universum.

Ten slotte gaf Avalo aan dat hij de mensen van de Dominicaanse Republiek niet kan vergeten, die hun deuren openden voor alle deelnemers die daar gingen strijden. Tegelijkertijd de werkgroep die deze Master Class heeft georganiseerd, Lidiana Rodríguez, de eigenaar, Andrés Felipe Cabrera, die de droom van alle artiesten en stylisten tot werkelijkheid heeft gemaakt.

Zeker, Miss Universe betekent veel voor veel mensen, maar voor ons als stylisten die altijd achter de schermen staan, is er hier zeker een platform dat hen helpt in hun carrière, om nog groter te worden, productiever en vooral winstgevender voor hun kring. Hij is buitengewoon dankbaar voor deze kans.

Hij eindigde door te zeggen: “Als ik mijn droom hier heb kunnen verwezenlijken, kun jij dat ook. Twijfel nooit aan jezelf.”