Feesten moeten verboden worden

Een buitengewoon boze Korpschef Vanessa Tjon-Kock wil dat alle vormen van feesten worden verboden. Tijdens een persconferentie trok ze van leer tegen de horecabedrijven die afgelopen weekend Halloweenfeesten organiseerden, die stuk voor stuk uit de hand liepen.

We kunnen niet nog jaren te maken krijgen met maatregelen. Het is nu crisis en we moeten ons nu aan de regels houden.” In clubs, cafe’s en op openbare plaatsen was het druk geweest. Drinkende feestgangers
hielden zich niet aan de sociale afstand van anderhalve meter en andere regels die door Volksgezondheid zijn geïntroduceerd om de coronacrisis in te dammen.

Polis ta lamenta comportacion di comunidad den fin di siman di Halloween

Posted by 24ora on Monday, November 2, 2020

Op veel plaatsen stond de muziek hard en werd vrolijk gedanst. De politie heeft zoveel mogelijk een einde
gemaakt aan alle festiviteiten en alle bedrijven waar overtredingen plaatsvonden, gesloten. De eigenaren kregen een proces-verbaal. Ook zijn veel feestgangers met een boete naar huis gestuurd.

De Korpschef wil dat alle aanvragen voor festiviteiten tot de decembermaand worden afgewezen. ,,Wat er in december mogelijk is hangt af van het gedrag de komende weken.” Ze hoopt dat het feestweekend niet leidt tot meer besmettingen de komende weken. Tjon-Kock heeft de muzikanten van Aruba op de hoogte gesteld van wat wel en niet mag in deze tijd. Voor de bevolking heeft ze ook een duidelijke boodschap: ,,De feestdagen komen eraan. Iedereen wil die vieren zoals altijd, maar dat kan niet. We moeten rekening houden met het nieuwe normaal.”