Introductie Commissie Seksueel Misbruik Minderjarigen

De Commissie Seksueel Misbruik Minderjarigen is officieel begonnen met het doen van onderzoek. De eerste stap was een vergadering met psychologen en maatschappelijk werkers.

Lisette Gomes is voorzitter van de commissie waarvoor een jaar geleden het initiatief werd genomen. Dat gebeurde naar aanleiding van de strijd tegen kindermishandeling in de breedste zin, een speerpunt van het Kabinet. De commissie Seksueel Misbruik Minderjarigen valt onder directe verantwoordelijkheid van minister-president Evelyn Wever-Croes. De taakomschrijving is het doen van onderzoek.

A introduci Comision di Abuso Sexual di Menor oficialmente

A introduci Comision di Abuso Sexual di Menor oficialmentePa mas info: https://24ora.news/2TQsxdN

Posted by 24ora on Tuesday, November 3, 2020

De conclusies van het onderzoek worden gepresenteerd in de vorm van een advies aan de regering. De commissie begon in juni met een inventarisatie van wat er leeft onder de betrokken stakeholders. Op grond daarvan is besloten een nationaal onderzoek te starten. Dat betekent concreet dat de commissie gaat praten met meer dan 150 personen die werkzaam zijn in de medische en sociale sector, maar ook met politiemensen van de Jeugd- en Zedenpolitie.

De commissie verwacht op basis van de gesprekken advies te kunnen geven over het versterken van de zorg voor slachtoffers en de begeleiding van (potentiele) daders. Ook zouden de conclusies een bijdrage kunnen leveren aan de verbetering van de onderzoeksprocessen in deze moeilijke zedenzaken. Ouders, leerkrachten en anderen die interesse hebben om deel te nemen aan het onderzoek kunnen contact opnemen met Gomes via telefoon5639820.