Volwassenen spelen een belangrijke rol in de strijd tegen Covid-19

Directie Volksgezondheid (DVG) wil volwassenen bewust maken van hun prominente rol bij het voorkomen van de verspreiding van Covid-19. DVG beschouwt iedereen tussen de 41 en 60 jaar als volwassene en rekent op de ervaring en volwassenheid van deze groep.
Volwassenen spelen volgens DVG een belangrijke rol tijdens deze aanhoudende pandemie, niet alleen omdat ze zich meer bewust zijn van hun gezondheid, maar ook omdat hun acties anderen kunnen aanmoedigen en motiveren.
DVG vraagt hen nadrukkelijk deel uit te maken van de oplossing: ,,Zorg altijd voor uzelf, volg de voorzorgsmaatregelen, eet gezond en beweeg. Verlaag uw alcoholgebruik en stop met roken, probeer regelmatig te ontspannen, slaap minimaal zeven uur per dag en pas te allen tijde persoonlijke hygiëne toe.”
Covid-19 heeft invloed gehad op de manier waarop burgers leven, socialiseren en de dag doorbrengen, overal ter wereld. ,,Nu moeten we leren leven met de nieuwe routine van gezond leven, niet alleen op het werk of op straat, maar ook thuis, om een ​​goede mentale en fysieke gezondheid te bevorderen. Als volwassene geef je richting en begeleiding, bewaak en leid je, en daarom wordt je opgeroepen om de voorzorgsmaatregelen en protocollen te volgen om te helpen bij het herstel van Aruba. Veel jonge mensen kijken tegen je op en volgen onopgemerkt je stappen, en daarom is je gedrag zo belangrijk. Laten we Covid-19 blijven bestrijden door de veiligheidsprotocollen te volgen. We moeten allemaal vastbesloten zijn om elke uitdaging aan te gaan”, aldus DVG.