Taxichauffeurs blij met toeristen

Hoewel nog lang niet op het oude niveau, is de toename van het aantal toeristen goed nieuws voor de taxibranche. Meer toeristen betekent meer werk en weer inkomen voor de taxichauffeurs. 24Ora ging op onderzoek uit.

Anthony Frans wachtte afgelopen weekend op vrachtjes en zag tot zijn plezier meer vliegtuigen binnenkomen: ,,Stukje bij beetje komen er meer toeristen. Die willen naar hun hotel en naar restaurants. Goede ontwikkelingen, die zeker vooruitgang beloven voor de feestdagen.”

Taxistanan contento cu e fluho di turista a aumenta

Taxistanan contento cu e fluho di turista a aumentaClick aki riba pa mas: https://24ora.news/2U3LzO1

Posted by 24ora on Sunday, November 8, 2020

Efiria Jansen benadrukt dat het nog lang niet zo goed gaat als vroeger: ,,De regering heeft maatregelen genomen, omdat in het buitenland veel gevallen van Covid-19 zijn. Dat de passagiers op de luchthaven worden gecontroleerd is heel goed. We moeten onszelf beschermen.” Dat wordt bevestigd door Elvis Tromp: ,,Als er meer toeristen komen, zeker uit Latijns-Amerika, moeten we ze goed behandelen, maar tegelijk voorkomen date r meer corona naar Aruba komt.”

Over een paar weken gaan de grenzen met Latijns Amerika grotendeels weer open, wat voor nog meer toeristen zorgt. De taxichauffeurs kijken uit naar meer bedrijvigheid rond de feestdagen. Toch is er ook voorzichtigheid, want er zou zomaar een derde coronagolf kunnen ontstaan. De taxibranche is daarom voorstander van het vasthouden aan de coronaregels, om zo verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Zelf doen ze hun uiterste best om het voor hen geldende protocol te volgen en vragen de rest van Aruba om hetzelfde te doen, zodat het toerisme weer kan opbloeien.