Centrale Bank van Aruba (CBA) een “Corruptie Survey” uit

Voor het derde achtereenvolgende jaar voert de Centrale Bank van Aruba (CBA) een “Corruptie Survey” uit. De online enquête omvat onder meer vragen over de omvang van de corruptie, de ervaring met corruptie bij het gebruik van diensten, met name in de publieke sector, en de behoefte aan aanvullende anticorruptiemaatregelen. 

Het terugdringen van corruptie op Aruba heeft hoge prioriteit voor de CBA, omdat corruptie verstrekkende negatieve economische en sociale gevolgen heeft. Verschillende internationale organisaties, zoals Transparency International, voeren regelmatig onderzoeken uit naar de mate van corruptie in veel landen. Om te compenseren voor het feit dat Aruba geen deel uitmaakt van deze internationale onderzoeken en er daarom geen belangrijke gegevens over lokale corruptie beschikbaar zijn, voert de CBA het corruptieonderzoek sinds 2018 uit.

,,We zijn ons ervan bewust dat deze informatie gevoelig is. We benadrukken  daarom dat deze enquête strikt anoniem is en garanderen dat alle ontvangen informatie met het grootste vertrouwen zal worden behandeld . De gegevens zullen alleen worden gebruikt op geaggregeerde basis voor statistische en analytische doeleinden”, benadrukt CBA. 

Vanwege de aanhoudende Covid-19-pandemie zal dit onderzoek volledig online worden uitgevoerd. Alle Arubaanse inwoners ouder dan achttien jaar worden uitgenodigd om deel te nemen aan dit belangrijke onderzoek door de online vragenlijst in te vullen. Deze is te vinden via onze website: www.cbaruba.org .