Arubaanse student overhandigt boek aan premier

De Arubaanse student Franklin Seute heeft een exemplar van zijn boek “Living rich as a student in the Netherlands: from broke to a frugal lifestyle” overhandigd aan minister-president Evelyn Wever-Croes en gevolmachtigde minister Guilfred Besaril. De bescheiden ceremonie vond plaats op het Arubahuis.
Seute vertrok in 2015 naar Nederland voor een studie Mechatronica aan de Avans Hogeschool. Momenteel is hij aan zijn laatste jaar bezig. In zijn boek focust hij op zijn eigen financiële situatie als student en adviseert een bewust efficiënte manier van leven. Hij hoopt daarmee jongeren te bereiken die vanuit het buitenland naar Nederland komen om te studeren. Hij wil hen doordringen van het belang van zuinig leven en sparen. Onderwerpen die in het boek aan de orde komen zijn inkomstenbronnen, uitgaven en hulpmiddelen die een student kan inzetten voor betere beheersing van zijn financiën.
Ook geeft het boek uitleg over relevante regels en wetgeving. Het Arubahuis onderschrijft dat jongeren uit het buitenland vaak niet op de hoogte zijn en daardoor een groot risico lopen op fouten die afgestraft worden met boetes. Daarbij gaat het vaak om verzekeringen, zorgtoeslag, studiefinanciering en belastingen.
Seute sprak met de bewindslieden over de mogelijkheid om zijn boek onder de aandacht van aanstaande studenten op Aruba te brengen. Dat zou kunnen via workshops, de bibliotheek en Directie Onderwijs. De premier en de Gevolmachtigde minister waren vol lof over de inspanningen en investeringen van Seute in het belang van anderen en beloofden zich in te zetten voor verspreiding op Aruba.