Week van de Kinderopvoeding

Deze week is het de Week van de Opvoeding. De Week van de Opvoeding loopt tot 25 november 2020 en staat in het teken van de ouders.

Aruba begon in 2018, net als de andere landen binnen het Nederlandse Koninkrijk, zich meer te richten op het onderwerp opvoeding van kinderen door het organiseren van de Week van de Opvoeding, die in Nederland bekend staat als ‘Opvoedweek’. De regering koos deze week aangezien Wereldkinderdag op 20 november wordt gevierd.

Het welzijn van onze kinderen is een prioriteit voor de regering van Aruba en speciaal voor de minister van Sociale Zaken en Arbeid, Glenbert Croes. Bewustwording en voorlichting over de opvoeding van kinderen is een zeer belangrijk onderdeel van zijn beleid.

Aruba maakt samen met andere Caribische eilanden in het Caribisch Nederland deel uit van de Taskforce voor de kinderen binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Tot de taken van de taskforce behoren onder meer het gezamenlijk aanpakken van belangrijke onderwerpen voor de eilanden. Een van de onderwerpen die zij willen promoten is het welzijn van de kinderen op alle eilanden met de focus op de opvoeding van kinderen in een veilige omgeving, vol liefde en genegenheid. Dat is de reden dat ze de ‘Pedagogische Commissie’ hebben ingesteld die verantwoordelijk is voor de realisatie van de Pedagogische Visie op Aruba.

Entiteiten die deel uitmaken van deze commissie zijn Tienda di Educacion, Fundacion Respeta Mi, Fundacion Pa Nos Muchanan, Stichting Wit Gele Kruis en Directie Sociale Zaken.

Er worden deze week twee cursussen gegeven in het Centrum voor Jeugd en Gezin. Tijdens het weekend zijn er verschillende activiteiten gericht op kinderen, jeugd en gezinnen. Volgende week is er een conferentie van de Taskforce van het Koninkrijk der Nederlanden voor de veldprofessionals.

Minister Croes benadrukte bij de officiële opening van de Week van de Opvoeding het belang van onze kinderen en gezinnen, aangezien zij de basis vormen van onze gemeenschap en wenst alle deelnemers veel succes met de Week van de opvoeding.