Valeria Gomez, exporteur

Valeria Gomez van Vadavas maakt deel uit van een groep professionals die de cursussen van de Exprodesk van de Directie Economische Zaken, Handel en Industrie heeft gevolgd. Samen met andere professionele vrouwen behaalde ze met succes de masterclass “From Zero to Hero: Mastermind – Empowered Women Exporters”.
De cursus werd gepresenteerd door Taiana Mora van NEX Consulting, een internationaal geprezen exportcoach. De hoofdfocus van “Empowered Women Exporters” is het exporteren van hun producten, talenten/ diensten in alle betekenissen van woorden.
Het doel van de Exprodesk is om meer van onze professionele vrouwen met exportpotentieel aan te moedigen en te stimuleren, om dit ook te kunnen doen, door te netwerken met de vrouwen van “Empowered Women Exporters”.
Gomez is een jonge ondernemer en medeoprichter van VADAVAS. Ze is ook een van de dochters van de oprichter van Vadavas, een juwelierszaak opgericht in 2013 en geïnspireerd door Valentina, Daniela, Valeria en Sebastian. Haar moeder heeft als alleenstaande moeder dit nieuwe concept voor Aruba bedacht. Al hun producten zijn gemaakt door alleenstaande moeders in hun eigen huis. Dit werd al snel een bron van inkomsten voor de alleenstaande moeders, zeker in deze moeilijke tijden.
“Wij geloven dat we huwelijken kunnen redden door de moeders van de gezinnen de kans te geven op een extra inkomen”. Het merk VADAVAS richt zich vooral op alleenstaande moeders en hun gezinnen. “We weten dat ze extra hulp nodig hebben, ze kunnen liefde en kwalitatief tijd bieden aan hun kinderen die dit vaak hard nodig hebben”, aldus Valeria.
Hoe is het gedaan?
De meeste van deze moeders hebben al een baan en dit draagt ​​eraan bij dat hun kinderen vaak door iedereen worden opgevoed behalve door mama. Dat is de reden dat VADAVAS deze moeders in dienst heeft, zodat ze vanuit huis kunnen werken. Op deze manier scheidt hun tweede baan hen niet van hun kinderen.
Tegenwoordig kunnen veel van de VADAVAS-producten worden gekocht in winkels over de hele VS dankzij de vele exposities die Valeria en haar team in het verleden hebben bezocht om hun merk te promoten bij de Amerikaanse toeristen. Velen werden ook verliefd op hun winkel aan de Paseo Herencia en het hele concept. VADAVAS opende onlangs hun allereerste franchise in South Carolina. De bescheiden start van Valeria’s moeder markeert de eerste pagina van het onvoltooide boek, maar dat belooft een zeer interessant boek te worden met de inzet en passie van het hele team van VADAVAS en hun collectie van meer dan 150.000 accessoires.
Op basis van de noodzaak om gezichtsmaskers te dragen, heeft VADAVAS zelfs een elegant en uniek gezichtsmasker gecreëerd dat nu in de winkel verkrijgbaar is. Met deze nieuwe toevoeging hebben ze een nieuw segment aan de VADAVAS-lijn toegevoegd.
In 2013, toen VADAVAS begon met $ 20,00 hadden ze nog een lange weg te gaan. Met de motivatie die ze hebben voor hun concept, moet het beste nog komen.