Voortbestaan Post NV op het spel

Begin deze week voerden de medewerkers van Post NV actie, omdat ze het dictatoriale handelen van enkele politiek benoemde figuren niet langer wilden accepteren. Magaly Brito, secretaris-generaal van ambtenarenvakbond Seppa, stond de werknemers bij.

Dat het staatsbedrijf in zwaar weer verkeert is een publiek geheim. Al decennialang lukt het maar niet om het postbedrijf uit de rode cijfers te halen. Jaarlijks moet de overheid bijpassen. Brito beaamt dat de problemen niet nieuw zijn, maar vindt het geen goed idee om met werkgelegenheid te sollen tijdens de coronacrisis.

Tijdens een vergadering met de directie van Post, kreeg Brito een beeld van de beroerde financiele situatie voorgeschoteld. Daarnaast werd haar verteld dat postbedrijven over de hele wereld de bakens moeten verzetten, wegens de oprukkende digitalisering. Volgende week is er een nieuwe vergadering waarin mogelijke oplossingen worden besproken. Brito verwacht dat verantwoordelijk minister Chris Romero daar bij is. Haar insteek is om een overeenkomst te sluiten waarbij op korte termijn alle medewerkers hun baan behouden, omdat het momenteel heel moeilijk is ander werk te vinden.