Regering belooft herstel van San Nicolas

Minister-president Evelyn Wever – Croes en Minister Armando ‘Rudy’ Lampe van Onderwijs, Wetenschap en Duurzame Ontwikkeling, hebben eerder deze week een presentatie bijgewoond vana de San Nicolas Business Association (SNBA). De bewindslieden kregen te horen welke projecten en plannen de vereniging van ondernemers heeft voor de tweede stad van Aruba.

Op hun beurt informeerden de ministers de zakenlieden over het akkoord met Nederland en de aanbestedingen rond de voormalige raffinaderij. Volgens Wever-Croes is belangrijk dat San Nicolas zich blijft ontwikkelen en complimenteerde SNBA met de initiatieven en coördinatie die de organisatie op zich neemt. Ze noemde specifiek het project voor de teelt van cannabis, dat in de buurt van San Nicolas gepland staat.

Andres Hernandez, voorzitter van SNBA deelde zijn bezorgdheid over enkel projecten die in de regio op touw worden gezet, zoals hotel Secrets bij Baby Beach. Desondanks namen de ministers met een positief gevoel afscheid. ,,Aruba maakt moeilijk tijden door. Het enthousiasme dat we hier in San Nicolas proeven, overtuigd ons dat we die zullen overwinnen.”