Nederlandse Minister van Defensie bedankt C3 met bijzondere oorkonde

Ank Bijleveld, minister van het ministerie van Defensie

Critical Communication Caribbean C3, de leverancier van onder meer radiocommunicatie voor de Koninklijke Marechaussee, politie, brandweer en ambulance, heeft een bijzondere dankbetuiging ontvangen van het Nederlandse Ministerie van Defensie. In een persoonlijk ondertekende oorkonde prijst Minister Ank Bijleveld-Schouten het Curaçaose bedrijf als een “gewaardeerde partner”, die Defensie helpt om “beter en sterker te worden”. Het ministerie kiest jaarlijks slechts één partij uit die de oorkonde ontvangt, en C3 beschouwt deze dan ook als een buitengewone eer.

C3-directeur Bert Schreuders is trots op de oorkonde, maar ook op de medewerkers die dit succes mogelijk hebben gemaakt: “Het Ministerie van Defensie kiest jaarlijks een leverancier die toegewijd, kwaliteitsbewust, innovatief en flexibel is. Dit hebben we als team klaargespeeld, en de onvermoeibare inzet van onze mensen mag niet onvermeld blijven.”

C3 is sinds eind december 2018 officieel ISO 9001:2015 gecertificeerd. Daarmee voldoet C3 aan strenge internationale eisen voor kwaliteitsmanagement. Dit is belangrijk, omdat C3 oplossingen levert waarop klanten altijd moeten kunnen rekenen, zelfs in geval van ernstige calamiteiten. Schreuders stelt dat dit een rol heeft gespeeld bij de erkenning door Defensie, en voegt toe: “Binnenkort komt hier het ISO 27001 certificaat bij, dat een specifieke bevestiging vormt voor onze zorgvuldigheid bij informatiebeveiliging en het voldoen aan privacywetgeving.”


C3 (vroeger bekend onder de naam Zenitel) is al 80 jaar actief in kritische communicatie. Sinds 2005 faciliteert het een TETRA-netwerk (Terrestrial Trunked Radio) voor defensie, politie, brandweer, ambulance, raffinaderijen, gevangenissen, luchthavens, havens, en andere organisaties die altijd moeten kunnen communiceren, ook als bijvoorbeeld het reguliere telefoonnetwerk uitvalt. Dit C3 TETRA netwerk werd in 2017 verder gemoderniseerd. In 2019 won C3 de prestigieuze ‘International Critical Communications Award’ voor zijn “belangrijke werk tijdens en na de orkanen Irma en Maria op St. Maarten”.  C3 heeft vestigingen op Curaçao, Aruba en St. Maarten. Het vertegenwoordigt toonaangevende merken zoals Motorola, Airbus Defence & Space, Hytera, Icom en Iridium. Bij C3 draait alles om innovatie, vernieuwing en verbetering. Het maakt dan ook gebruik van de laatste technologieën. Het resultaat is betrouwbare communicatie, overal en in elke situatie.