Brand in Sabana Basora

De Brandweer heeft woensdagmiddag bluswerk moeten verrichten bij de volkswoningen in Sabana Basora. Daar was bij van de panden, die bestaan uit twee woonlagen, brand zijn uitgebroken.

Omwonenden belden het alarmnummer rond 15.00 uur, vanwege de hevige rookontwikkeling. De zwarte rook was zichtbaar vanaf een groot deel van Aruba. De brand bleek niet in een woning maar in een opslagplaats achter een van de huizen te woeden. Buren hadden een auto en andere spullen die ernaast stonden al weggesleept, toen de Brandweer aankwam. 

De brand in het opslaghok was snel geblust, maar van de inhoud bleek vrijwel niets over. De woningen bleven onbeschadigd, maar er was wel veel rookschade. Een jongen liep brandwonden aan zijn been op. 

De eigenaar was niet thuis toen de brand uitbrak. Hij had geen idee hoe het vuur had kunnen ontstaan. Volgens een eerste schatting bedraagt de schade rond e 15.000 florin. De man is verzekerd en was vooral opgelucht dat zijn familie in orde is. Slachtofferhulp heeft hulp geboden. De Brandweer onderzoekt hoe de brand is ontstaan.