‘We gaan door’

Jan de Ruyter en Michael Williams van Stichting Nos ta Aruba denken er niet aan om de strijd tegen de corruptie door de regering te staken. Wel doen ze even rustig aan om zich te bezinnen op de volgende stappen.

De twee hebben hun rechtszaak tegen de zoon van minister-president Evelyn Wever-Croes verloren. Ze moeten een rectificatie publiceren via 24Ora.com.

,,Ik heb een opname waarin duidelijk wordt dat de zoon van Evelyn Wever-Croes met buitenlanders onderhandelt over het kopen van terreinen om cannabis te telen. Hij verklaart de zoon van de premier te zijn en suggereert uit naam van het kabinet te praten. Dat is corruptie.” Dat zei De Ruyter die dag. 

De betrokkenen ontkenden dat de uitlatingen op waarheid berustten en het kwam tot een rechtszaak. Daarin werd de opname afgespeeld en bleek dat niet te bewijzen viel dat de stem inderdaad aan de zoon van de premier behoort. Die zegt zelf dat hij het niet is. De rechter oordeelde daarom dat De Ruyter en Williams hun beschuldigingen niet hebben bewezen en hun woorden moeten terugnemen via een rectificatie. Die moet via hetzelfde kanaal dat de beschuldigingen naar buiten bracht, namelijk 24ora.com.