Aruba is niet alleen van natuurbeschermers

Over ruim een week mogen er geen pleziervoertuigen van het type ATV of UTV meer rondrijden in Parke Nacional Arikok. De ATV’s waren er al verboden, maar vanaf 1 januari is het park ook verboden terrein voor UTV’s.

George Vieira, eigenaar van George Cycle Company, is het daar absoluut niet mee eens. Hij vreest ernstige gevolgen voor zijn bedrijf en de ongeveer twintig andere bedrijven die hun omzet halen uit het organiseren van tours met de terreinwagentjes. De ondernemers hebben zich verenigd in een belangenorganisatie, de Aruba Offroad Foundation. Ze daagden Parke Arikok en de regering voor de rechter, toen eerder dit jaar het verbod bekend werd gemaakt, maar verloren de zaak.

De noodkreet ‘Aruba is niet alleen van natuurbeschermers’, lijkt een uiterste poging om het bestuur van Parke Arikok te vermurwen om tot overeenstemming te komen, maar Vieira zelf heeft er weinig vertrouwen in. ,,Deze mensen waren eerder al niet bereid om met ons te praten, waardoor we gedwongen waren naar de rechter te stappen.”

Wat hem ook dwars zit is dat de rechter ATA verboden heeft om nog langer promotie te maken voor natural pool en de grotten in Parke Arikok. ,,Wij hebben veel geld geïnvesteerd in onze bedrijven en betalen aanzienlijke bedragen aan belasting. Dat gaat nu allemaal verloren voor Aruba en niet voor de vijf mensen van Parke Arikok die dwarsliggen. Zij doen zelf helemaal niets om de vogels te beschermen.”