Geen nieuwe maatregelen

Hoewel er op dit moment ongeveer 160 actieve gevallen van Covid-19 op Aruba zijn, ziet de regering geen reden om de maatregelen aan te scherpen. “In september hadden we 1640 gevallen en nu blijft het aantal al twee maanden onder de tweehonderd. Dat is een aantal dat we aankunnen met de capaciteit in ons ziekenhuis”, aldus minister-president Evelyn Wever-Croes.

Ondanks deze positieve woorden, doet de bewindsvrouw een dringend beroep op de bevolking om niet te verslappen in de strijd tegen Covid-19. “Het gevaar is nog niet geweken, want gemiddeld hebben we elke dag zestien nieuwe besmettingen”. Begin deze maand hadden we 122 besmettingen en nu zijn het er weer 160.

De premier sprak haar waardering uit voor de mensen in de zorg, de mensen die in de testcentra werken, degenen die de controles uitvoeren bij bedrijven en mensen in isolatie en het crisisteam. “Laten we de offers die we met elkaar hebben gebracht op waarde schatten. We hebben de grenzen gesloten en daarbij families van elkaar gescheiden. We hebben een avondklok gehad en lange rijen bij de supermarkt uit angst voor schaarste. Het toerisme viel weg en daardoor verloren veel mensen hun baan”.

Ze vroeg iedereen om niet alleen op de coronamaatregelen te letten, maar ook voorzichtig te zijn in het verkeer.

De autoriteiten blijven ook tijdens de feestdagen de situatie goed in de gaten houden. Als het nodig is komen er weer strengere maatregelen.