Alleen betalingen met pinpas mogelijk bij de Belastingdienst vanaf januari 2021

Na een succesvolle proefperiode en zoals aangekondigd in november, accepteert de Belastingdienst (DIMP) vanaf 1 januari 2021 alleen pinbetalingen bij de DIMP, zoals ze al bij alle MFA’s accepteren.

De DIMP heeft uitzonderingen voor niet-commerciële betalingen door personen ouder dan 60 jaar. Die kunnen alleen contant betalen op het hoofdkantoor in Camacuri.

Contante betaling kan kwetsbare situaties creëren voor criminele activiteiten. Met de huidige pandemie dringen gezondheidsautoriteiten er bij mensen op aan een pinpas te gebruiken in plaats van contant geld, omdat contant geld een bron kan zijn voor het gemakkelijk verspreiden van het virus. Bovendien kan contante betaling vertraging veroorzaken en de kans op fouten vergroten in zeer drukke situaties.

DIMP stimuleert online betalingen met Aruba Bank of Banco Di Caribe. De systemen van deze banken zijn automatisch verbonden met het systeem van de DIMP. Transacties worden op dezelfde datum geregistreerd in het systeem van de DIMP. Hierbij moeten klanten rekening houden met de “cut-off time” van elke bank.

Betalen met pinpas of online bevordert de veiligheid voor zowel betalers als DIMP-medewerkers. Het is in overeenstemming met de normen die door de gezondheidsautoriteiten zijn vastgesteld ten behoeve van de gemeenschap. Het bevordert de efficiëntie bij het verlenen van service en transacties zijn sneller, waardoor de dienstverlening aan klanten ook vlotter verloopt.