Verpleegkundigen hadden Knops willen spreken

De Arubaanse Bond van Verpleegkundigen (ABV) is enigszins gepikeerd omdat ze volledig zijn genegeerd tijdens het bezoek van staatssecretaris Raymond Knops aan het ziekenhuis HOH. Onlangs stuurden ze een brief met hun bezwaren tegen de opgelegde bezuinigingen aan de bewindsman.

De verpleegkundigen stellen in hun brief zich aan te sluiten bij de brief die Respaldo al eerder aan Knops stuurde. Daarin wordt uiteengezet dat de bezuinigingen van vijf miljoen florin per maand op de Arubaanse zorg zijn doorgevoerd op advies van het College Aruba financieel toezicht. Volgens de zorgverleners ligt daar geen enkele valide onderzoek aan ten grondslag en heeft de zorgbrede bezuiniging als gevolg dat iedereen in de zorg vijf procent salaris moet inleveren, in deze tijd van een immense pandemie, waarin de zorg onder druk staat. Respaldo en ABV eisen dat de korting op de salarissen wordt stopgezet. ,,We staan onder grote druk, zowel fysiek als mentaal, omdat de zorg voor corona patiënten veel van ons eist. Daar komt nog de druk bij van het risico dat wij lopen om zelf besmet te raken”, aldus de brief.

De zorgverleners zijn het er niet mee eens dat zij financiële offers moeten brengen, terwijl in de rest van het Koninkrijk bonussen worden uitgedeeld aan de zorgmedewerkers. Ze nemen het Knops zeer kwalijk dat hij niet even tijd voor een gesprek met hen heeft ingeruimd tijdens zijn bezoek aan het HOH.