Politie moet schade aan deur vergoeden

Gisteren was een goede dag voor Rachelle Kock uit Kiviti. De rechter bepaalde dat ze recht heeft op schadevergoeding, omdat de politie haar deur openbrak, maar aan het verkeerde adres was.

Kock kreeg de schrik van haar leven toen ze op 15 september ruw uit haar slaap werd gewekt door een gewapende politie-eenheid. De sterke arm was op zoek naar ene Miguel Gomez. Het arrestatieteam brak de deur open, waarbij het kozijn ook werd vernield. De bewoners werden hardhandig tegen de grond gehouden en geboeid en het huis werd overhoop gehaald. Gomez, een persoon waar Kock nog nooit van had gehoord, werd niet aangetroffen.

Achteraf bleek dat er helemaal geen toestemming was gegeven voor de inval en dat de politie op eigen houtje had gehandeld. Kock benaderde de politie voor vergoeding van de schade aan haar deur, maar kreeg nu op het request. Ze besloot door te zetten en kreeg nu gelik van de rechter. De politie moet haan 1800 florin vergoeden.

Hoewel blij met de uitspraak, heeft de kwestie voor Kock nog grote gevolgen. Haar kinderen zijn nog steeds angstig en hebben moeite met slapen.