Huis Statenlid Sevinger doorzocht

Behalve het woonhuis en kantoor van vastgoedhandelaar Pieter Susebeek, is vanmorgen ook de woning van Statenlid Benny Sevinger (AVP) in Paradijswijk doorzocht door het Openbaar Ministerie. Op 2 oktober 2019 werd daar ook al eens huiszoeking verricht.

Bij de eerste huiszoeking werden dozen vol documenten weggehaald uit de woning. Ook werd de telefoon van de echtgenote van de Parlementariër meegenomen. Het heeft allemaal te maken met de strafzaak Avestruz, die draait om malversaties met de uitgifte van overheidsterreinen. Bedrijven zouden op oneigenlijke gronden terreinen in erfpacht hebben gekregen of opties daarvoor. Daarbij zou geld ‘onder de tafel’ zijn betaald, dat vervolgens zou zijn witgewassen. Ook zou sprake zijn van valsheid in geschrifte.

Op 2 oktober 2019 werden al huiszoekingen verricht op negen adressen, namelijk bij Sevinger, Leoncita Arends; Gaby Werleman; Freddy Every; Fast Delivery; het partijkantoor van Benny Sevinger; De huizen van Neme in de Bachstraat, te Palm Beach en diens kantoor in The Village. Ook op Curaçao werd op verzoek van de Arubaanse autoriteiten huiszoeking verricht.

Het Openbaar Ministerie heeft nog niet gereageerd op de kwestie.