Asymptomatische verspreiding van COVID-19

Directie Volksgezondheid (DVG) heeft aanwijzingen gekregen van huisartsen en via interviews met Covid-19 positieve personen, dat veel mensen met COVID aanvankelijk dachten dat ze alleen griep hadden.

In veel gevallen zeiden ze dat ze al een paar dagen symptomen hadden voordat ze contact opnamen met hun arts, omdat ze dachten dat het niets anders was dan de gewone griep. De DVG heeft de gemeenschap bij veel gelegenheden laten weten dat niet iedereen Covid-19 op dezelfde manier ervaart. Sommige worden erg ziek en sommige hebben amper symptomen.

Hoewel u mogelijk alleen lichte symptomen heeft die lijken op griep, allergie of sinus, wordt het ten zeerste aanbevolen om u op Covid-19 te laten testen.

Terwijl u met griepachtige symptomen rondloopt zonder te worden getest, kan het zijn dat u het virus verspreidt zonder het te weten.

Dit is reden tot bezorgdheid bij de zorgverleners en DVG, aangezien dit leidt tot een toename van positieve gevallen op Aruba. Ze dringen er nogmaals bij de hele gemeenschap op aan om zich te laten testen, zelfs als ze zeer weinig symptomen hebben. Neem zo snel mogelijk contact op met uw arts om uw test te plannen om de verspreiding van het virus te stoppen. Voor meer informatie: Facebook “Directie Volksgezondheid DVG Aruba”.