EPB Hato dicht voor ontsmetting

De school voor lager technisch onderwijs, EPB Hato is van daag gesloten. In opdracht van Directie Volksgezondheid (DVG) wordt het hele gebouw ontsmet.

Directeur Erwin Lopez vertelde dat er de afgelopen weken veel gevallen van corona zijn vastgesteld bij leerlingen en personeel. ,,Momenteel zitten drie volledige klassen thuis in quarantaine, vanwege een groot aantal besmettingen. Daarnaast zijn er nog zeker tien tot vijftien leerlingen en vier docenten besmet. Vanwege dit relatief hoge aantal heeft DVG besloten dat het gebouw ontsmet moet worden, om te voorkomen dat het virus zicht verder verspreidt.

De school heeft overal bordjes hangen waarop staat dat mondmaskers verplicht zijn, evenals het geregeld ontsmetten van de handen, maar het is voor de directie moeilijk om dat allemaal in de gaten te houden. Daarnaast zijn gevallen bekend van gezinnen waarin een gezinslid besmet is met corona, en de kinderen toch naar school worden gestuurd. In een dergelijk geval zou het hele gezin in thuisquarantaine moeten.

Lopez vraagt ouders dringend om zich strikt aan de coronaregels te houden, om te voorkomen dat het Covid-19 verder wordt verspreid.

Het ontsmetten duurt twee dagen, maar is gisteren al begonnen. De leerlingen worden morgen weer op school verwacht.