Voorbereiding vaccinaties in volle gang

Het ministerie van Volksgezondheid is al weken druk met de voorbereidingen voor de vaccinaties tegen Covid-19. Wanneer de vaccins komen en welke, is nog niet bekend.

Minister Dangui Oduber heeft tijdens het “vier landen overleg” met minister Paul Blokhuis gesproken over de vereisten en processen om vaccins ter beschikking te krijgen. Aan de eerste eis is voldaan, de vriezers zijn er en staan aan. 

Momenteel zijn er drie vaccins goedgekeurd voor gebruik, maar nog niet bekend is welke op Aruba worden gebruikt. Minister Oduber verwacht dat Aruba in elk geval te maken krijgt met het Pfizer-vaccin. 

Begin volgende week wordt een team controleurs van het RIVM op Aruba verwacht. Zij lopen alle voorbereidingen na en bij goedkeuring kunnen de vaccins op transport worden gesteld. Oduber heeft er alle vertrouwen in dat Aruba het groene licht krijgt. ,,Als alles goed gaat, kan het vaccineren half februari beginnen.”

De bewindsman dringt er op aan dat de burgers zich ook laten vaccineren, zich beschermen in het belang van de ontwikkeling van Aruba. Het gaat om het belang van ons allemaal, van het toerisme, economisch herstel en van terug naar het normale leven.”