Setar-medewerkers leveren wel in: Setar organiseerde een virtuele stemming

De 312 leden van Sindicato di Trahadonan den Telecomunicacion (STT), werkzaam bij Setar, leveren in elk geval nog de komende drie maanden een deel van hun salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden in. Het geld is bedoeld voor het fonds FASE, ten behoeve van degenen die door corona hun baan zijn verloren.

Setar organiseerde een virtuele stemming vanwege Covid-19. Wel konden mensen die dat graag wilden de vergadering in levende lijve bijwonen en stemmen. Driekwart van de leden bracht hun stem uit. De uitslag was 202 voor en 33 tegen.

In ruil voor de korting van 12,6 procent op het salaris, krijgt het personeel twee extra vrije dagen, namelijk op 24 en 31 december.

STT houdt wel een slag om de arm. Momenteel wordt afgewacht hoe de rechtszaak over de inhoudingen op het salaris van de WEB-medewerkers afloopt. Mocht de vakbond die winnen, dan vecht ook SST de inhoudingen aan.

Setar is een van de weinigen staatsbedrijven die erin is geslaagd om de korting op de salarissen door te sturen naar de bankrekening van FASE. De meeste bedrijven hebben het geld nodig om hun kosten te dekken.