‘Directeur ziekenhuis bedrijft politiek’

Rocco Tjon, fractievoorzitter van regeringspartij MEP, heeft zich beklaagd bij de minister van Volksgezondheid, Dangui Oduber, over het gedrag van de directeur van het Horacio Oduber Hospital, Jacco Vroegop. De politicus beschuldigt de zorgverlener van politieke spelletjes.

In zijn brief stelt Tjon dat Vroegop stelt dat de korting op de AZV van vijf miljoen florin een beslissing van Aruba is geweest. Tjon bestrijdt dat en zegt dat er op Aruba inderdaad een rapport is opgemaakt door PWC, waarin staat dat de zorg efficiënter kan, maar dat het bedrag van vijf miljoen daarin niet wordt genoemd. Volgens de politicus heeft het CAft dat bedrag voor het eerst genoemd op 6 mei vorig jaar en heeft staatssecretaris Knops dat overgenomen.

De fractieleider weet zeker dat sprake is van een politiek spel, omdat AVP- leider Mike Eman onlangs op bezoek is geweest in het ziekenhuis. ,,Beiden verspreiden dezelfde onjuiste boodschap in de hoop de bevolking voor zich te winnen.”

De MEP heeft overigens aan minister Oduber gevraagd te stoppen met de gewraakte bezuiniging. De reden daarvoor is volgens de gele partij, dat alle zorgverleners vinden dat de maatregel onverantwoord is en zelf tot verlies van levens zou kunnen leiden.