Succesvol Webinar georganiseerd door Aruba voor Caribische handelaren

Onlangs werd een succesvol Webinar gehouden voor Caribische kooplieden met als onderwerp zaken doen op Aruba.

De Directie van Economische Zaken, Handel en Industrie (DEZHI) en de Kamer van Koophandel van Aruba en de Freezone Aruba NV hielden een presentatie over de vele zakelijke en investeringsmogelijkheden op Aruba. Dit Webinar is georganiseerd in samenwerking met de Caribbean Export Development Agency.

De Caribbean Export Development Agency is een vooraanstaande organisatie in de Caribische regio met een uitgebreid netwerk van kooplieden die graag zaken willen doen in de regio. Dit was duidelijk gezien de interesse en het aantal deelnemers aan dit Webinar. Dankzij het netwerk van de Caribbean Export Development Agency had dit Webinar met de titel: “Aruba: Untapped Opportunities Next Door” (Aruba: Onbenutte kansen hiernaast) een recordaantal van 115 deelnemers die interesse toonden in exporteren naar Aruba, samenwerking zoeken en in Aruba willen investeren.

Tijdens het Webinar presenteerde het nationale handels- en investeringsplatform, bekend als de Aruba Trade Board (ATB), Aruba op een waardige en professionele manier. De ATB, geleid door de DEZHI, bestaat uit leden van de publieke en private sector met de expertise en kennis op het gebied van internationaal ondernemen en investeren, zoals de Directie Buitenlandse Betrekkingen (DBB), Aruba Kamer van Koophandel (KvK), Aruba Trade and Industry Association (ATIA) en de FreeZone Aruba NV (FZA).

Mevrouw Rena Rahaman, Market Development Manager van Carib Brewery Ltd., presenteerde een getuigenis van een bedrijf in het Caribisch gebied dat de professionaliteit van de commerciële gemeenschap op Aruba bevestigde. Dit alles leidde tot een groot aantal vragen en zakelijke voorstellingen die door de ATB zullen worden behandeld. Dit om bij te dragen aan de economische ontwikkeling op Aruba, nu een hogere prioriteit dan ooit in dit hersteljaar.

Neem voor meer informatie contact op met DEZHI via [email protected] of volg ons op Facebook @DEACI.