Positief geteste toerist op stap

Op verzoek van Directie Volksgezondheid (DVG) heeft de politie twee toeristen opgespoord. Ten minste een van hen was bij aankomst op Aruba positief getest voor corona en zou in isolatie moeten zitten.

De twee besloten echter een auto te huren en boodschappen te gaan doen, om hun verblijf aangenamer te maken. Hun veronderstelling dat er niet gecontroleerd zou worden, kwam niet uit. Toen de controleurs de twee niet aantroffen in hun appartement, werd de politie op de hoogte gesteld. Er werd direct een opsporingsbevel uitgevaardigd voor de huurauto. 

Rond 13.00 uur vanmiddag werd de auto gesignaleerd op de L.G. Smith Boulevard. Agenten zetten de wagen aan de kant en lieten DVG de zaak afhandelen. De twee mannen werden met hun spullen in een speciale bus opgehaald. Daarmee werden ze naar het ‘quarantainehotel’ gebracht.

Overtreden van verplichte quarantaine is een misdrijf dat de volksgezondheid in gevaar brengt. De mannen hebben tijdens hun winkeltochtje vermoedelijk mensen besmet. DVG gaat na waar ze allemaal zijn geweest en met wie ze contact hebben gehad.