Jaarverslag 2020 van het Ministerie van Algemene Zaken gepresenteerd

De regering van Aruba heeft onlangs het jaarverslag 2020 van de minister van Algemene Zaken gepresenteerd.

Het jaarverslag wordt aan het eind van elk jaar opgesteld en dit is het derde achtereenvolgende jaar dat het Ministerie van Algemene Zaken hun jaarverslag presenteert.

Het jaarverslag geeft een overzicht van alles wat er in 2020 specifiek door het ministerie van Algemene Zaken is gedaan. Het gaat over integriteit, personeel, innovatie en energie. Het bevat ook een hoofdstuk dat ingaat op het perspectief voor de komende tijd.

Het jaar 2020 was geen gemakkelijk jaar voor de regering, aangezien alle geplande doelstellingen abrupt veranderden toen Covid19 toesloeg. 2020 was het jaar waarin de regering alles wat sinds 2017 is gedaan zou hebben geconsolideerd. De financiële vooruitzichten lieten een overschot van 40 miljoen florin zien. Dit geld had moeten worden geïnvesteerd in onderwijs,
gezondheidszorg, de strijd tegen verslaving en ze zouden meer bejaardenhuizen hebben gebouwd. Het Sociale Crisisplan zou ook de gewenste resultaten hebben gehad voor de sociale situatie op Aruba. Dit zou ook het jaar zijn geweest waarin we meer economische diversiteit zouden hebben gezien.

De komst van de pandemie op Aruba in maart 2020 veranderde het hele panorama.

Gelukkig was Aruba voorbereid met een crisisteam en een team van professionals met expertise in gezondheidszorg en openbare orde die zich inzetten om te helpen. De focus van de regering verschoof volledig naar het redden van mensenlevens en ook naar het proberen de economie weer op de been te krijgen.

Het jaarverslag 2020 van het Ministerie van Algemene Zaken is beschikbaar op:

https://issuu.com/gabinetewevercroesaruba/docs/jaarverslag2020?fr=sZTVj NDIwOTgzNQ