Huurders kiosken ten einde raad

De exploitanten van de kiosken op Welcome Plaza, vertegenwoordigd door belangenvereniging Asociacion Welcome Plaza, willen antwoord op hun brandbrief aan de overheid. Vorige maand vroegen ze dat die hen minder huur rekent. Bij gebrek aan cruisetoerisme, hebben ze sinds media maart vorig jaar vrijwel geen inkomsten.

Al in 2018 vroegen ze per brief om een verlaging van de huur die ze destijds al als onredelijk ervoeren. Op dat verzoek is nooit een reactie gekomen. Onlangs toog een delegatie naar het parlementsgebouw om een brief te bezorgen bij Statenvoorzitter Ady Thijsen. Daarna werd het bestuurskantoor bezocht, met een brief voor premier Evelyn Wever-Croes, maar een reactie bleef uit.

Gisteren zaten de initiatiefnemers van MEP-fractieleider Rocco Tjon. Die beloofde de aandacht van de minister-president te vragen voor de kwestie.

Er zijn al talloze brieven en e-mails naar DIP gestuurd over de hoge huren, maar er komt geen reactie. Intussen lopen de huurachterstanden op en eisen de kioskhouders dat die worden kwijtgescholden. Het weinige geld dat ze nog verdienen, ongeveer tien procent van het pre-coronabedrag is nodig voor eten.