Medewerkers DIP zijn wachten moe

Een groep werknemers van Directie Infrastructuur en Planning (DIP) heeft vanmorgen weer actie gevoerd. Ze hebben enkele weken geleden de hulp van minister-president Evelyn Wever-Croes ingeroepen, maar ze zien geen resultaten. Nu stellen ze een ultimatum: dinsdagmiddag16.00 uur.

De medewerkers vinden de houding van hun directeur onacceptabel. Het personeel ervaart zijn houding als autoritair. Ze vinden het beleid niet correct en willen daar hun zegje over doen. Die ruimte wordt hen niet gegeven. De medewerkers hebben hun grieven op papier gezet en aan de premier gestuurd. Die is sinds het vertrek van oud-minister Marisol Lopez-Tromp verantwoordelijk voor DIP.

Het personeel wil een vergadering met de bewindsvrouw, in aanwezigheid van de directeur. Op een eerder verzoek aan de directeur voor een gesprek, is geen antwoord gekomen. De premier heeft de directeur om uitleg gevraagd, maar die ziet het probleem niet en zegt dat het om een klein groepje ontevreden personen gaat. Hij wil alleen met de vakbond praten, maar dat vindt het personeel onvoldoende.

Sindsdien zijn er geen ontwikkelingen en het personeel wil nu antwoord. Komt dat niet, dan volgen er meer acties.