Kamer van Koophandel in gesprek met COHO

De directie van de Kamer van Koophandel (KvK) heeft in januari gesprekken gevoerd met Anton van der Kruk, programma manager Aruba van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De man is belast met de voorbereidingen voor het Caribisch Orgaan Hervorming en Ontwikkeling (COHO). 

De KvK drong bij die gelegenheid aan op betere communicatie en goed overleg tussen de private en publieke sector ten aanzien van het Landspakket Aruba. De KvK zou vooral betrokken moeten zijn bij de hervorming van de overheid, verduurzaming van de overheidsfinanciën, gezondheidszorg, justitie en onderwijs.

Van de Kruk sprak over het thema belastingen. Hij vroeg de mening van de KvK over de belastinghervormingen die gericht zijn op vereenvoudiging en eerlijke verdeling van de lasten.

Ook flexibilisering van de arbeidswetgeving was een thema waarover werd gesproken. Volgens de KvK is dat noodzakelijk om uit de crisis te kunnen komen. ,,Bedrijven moeten kunnen inkrimpen, om de crisis te kunnen overleven. Na de crisis komt er weer groei en bestaan er nog veel bedrijven die dan met elkaar voor economische groei kunnen zorgen.” Tijdelijke contracten en deeltijdwerk is volgens de KvK nodig.

Als laatste punt bracht de KvK naar voren dat het een goed idee zou zijn om de bevolking zo snel mogelijk te vaccineren, zodat Aruba als een veilig eiland de toekomst in kan gaan.