Vaccineren nu echt op gang

Gisteren ging de COVID-19 vaccinatiecampagne bij Don Bosco Club in Noord van start. Vandaag ging het prikken verder in het Horacio Oduber Hospital.

Het doel van de regering is om 85 procent van de bevolking te laten vaccineren vóór de start van het orkaanseizoen in juni 2021.

De eerste twaalf vaccins werden aan de volgende personen gegeven:

Dr. Kelvin Cayama – risicogroep;

Ruben Garcia – 60+;

Jacky Wernet – risicogroep;

Jossy Lacle – 60+;

Siomara Everon – risicogroep;

Dr. Joaquin van Trigt – Huisarts;

Dr. Dhyani Giel -Huisarts;

Ronchi de Cuba – risicogroep;

Pastoor Toti – 60+;

Olindo Koolman – 60 + voormalig Gouverneur;

Emira Rodriguez – Tromp – 60+;

Jourraine Halabi – Figaroa – Verpleegster HOH;

Op donderdag 18 februari werden de vaccinaties voortgezet in het ziekenhuis, IMSan en bij de DVG terwijl dit op vrijdag doorgaat bij de HOH en IMSan. Volgens de plannen zullen zaterdag alle huisartsen worden gevaccineerd in het Santa Theresita Center in San Nicolas, gevolgd door de vaccinatie van de overgebleven gezondheidswerkers op zondag.

Vanaf maandag 22 februari worden zoals gepland, twee vaccinatiecentra geopend om de groep van 60+ te vaccineren. Centro Betico Croes in Santa Cruz en Theresita Center in San Nicolas zullen dienen als de eerste vaccinatiecentra.

Op 1 maart 2021 worden de volgende vier vaccinatiecentra geopend:

Club Don Bosco te Noord;

JFK Education Center in Oranjestad;

Centro Libertador Betico Croes in Santa Cruz;

Santa Theresita Center in San Nicolas.

Minister van Toerisme, Volksgezondheid en Sport, Dangui Oduber, die getuige was van de eerste vaccinaties, roept de hele gemeenschap op om zich voor hun vaccin te registreren op de Aruba Health App of persoonlijk bij een van de MFA’s. Tot nu toe hebben 11.000 mensen zich aangemeld voor het vaccin. ,,Het vaccin is de enige uitweg uit deze pandemie. Laten we ons allemaal laten vaccineren om levens te redden, om het toerisme en onze economie terug te brengen.”

De minister bedankte de Nederlandse regering, de regering van Aruba, het ministerie van Toerisme, Volksgezondheid en Sport, BRA, DOW, IVA, VDA, KPA, Douane en Setar, maar had bijzondere waardering voor het hele DVG-team en het team van de Dienst Besmettelijke Ziektes DBZ die verantwoordelijk is voor de toediening van de vaccins.