Verpleegkundigen adviseren vaccinatie

‘’Wij als verpleegkundigen zijn de eersten die het vaccin mochten ontvangen. Daarmee wordt continuïteit van de zorg gewaarborgd tijdens de pandemie.” Dat is de boodschap van Organisacion di Enfermeronan di Aruba (ODEA). 

In een persbericht laten deze verpleegkundigen weten dat het vaccin niets doet tegen de verspreiding van het virus, maar wel zorgt dat de pandemie veel minder gevolgen heeft voor de zorg. ,,Als student werden wij al gevaccineerd tegen Hepatitis-B, wat verplicht is voor onze beroepsgroep. We hebben nooit kunnen denken dat de wereld nog eens geconfronteerd zou worden met een pandemie van deze omvang. Ook wij mogen zelf beslissen of we ons laten inenten, maar de meeste verpleegkundigen twijfelen niet.”

ODEA raadt iedereen in de zorg aan om van de gelegenheid gebruik te maken om zich te laten vaccineren. ,,Op de eerste plaats om jezelf te beschermen, maar ook om inzetbaar te blijven in de strijd tegen het virus. We vragen iedereen in de Arubaanse gemeenschap om hetzelfde te doen en zich verder nog steeds aan de coronaregels te houden.”ODEA hoopt dat iedereen van de gelegenheid gebruik maakt om zich te laten vaccineren, zodat het leven op Aruba daarna weer wat normaler kan gaan worden.