Ontslag Griffier der Staten blijft staan

45

Het ontslag van de voormalige griffier van de Staten van Aruba, Jacqueline Sherman, is correct tot tand gekomen. Dat heeft het Hof besloten.

Bijna zes jaar geleden begon een onderzoek naar de gedragingen van Sherman. Tien jaar lang bekleedde ze deze belangrijke positie, tot er klachten over haar werden ingediend. Ze zou misbruik hebben gemaakt van haar positie en werd beticht van financiële malversaties. Forensic Services Caribbean (FSC) onderzocht de zaak en ontdekte dat de vrouw persoonlijke uitgaven liet betalen door het Parlement. Ook zou ze de bode inzetten om haar kinderen van school het halen en naar sportclubs te brengen.

De Staten hadden geen vertrouwen meer in haar en Sherman werd ontslagen per 3 november, 2014. Ze maakte bij de rechter bezwaar tegen dit ontslag en op technische gronden werd de ontslagdatum verschoven naar 12 juni, 2015. Ook daar was Sherman het niet mee eens, maar het Hof wel.