Pastors bang voor gelijke rechten

Enkele christelijke leiders hebben in een persbericht de Staten van Aruba opgeroepen om terughoudend te zijn met het goedkeuren van het nieuwe Burgerlijk Wetboek. Ze zijn ronduit tegen het toekennen van gelijke rechten aan partners van gelijk geslacht.

,,In 2016 werden al bepaalde wetswijzigingen goedgekeurd die gelijke rechten toekenden aan echtparen van gelijk geslacht. Dat werd destijds ingegeven door een uitspraak van de Europese rechter. Het probleem is dat de parlementariërs dat hebben gedaan zonder het volk te raadplegen”, zo begint de verklaring.

Volgens de christelijke leiders is het geen kwestie van gelijke rechten, maar van normen en waarden. ,,Als de Staten vandaag de verbintenis goedkeuren tussen twee mensen die zichtzelf beschouwen als homoseksueel, dan moeten ze dat morgen doen voor drie mensen die zichzelf beschouwen als biseksueel. Er wordt een doos van Pandora geopend die vol zit met allerlei seksuele voorkeuren.”

De voorgangers vinden dat er een volksraadpleging moet worden gehouden, na een discussie onder het volk, waarbij de garantie is dat de bevolking alle benodigde informatie krijgt, een mening kan vormen en de parlementariërs die dan moeten uitvoeren. ,,Dan wordt zeker rechtgetrokken wat in 2016 misging.”