Afvalverbranding moet stoppen

Stichting Parkietenbos vraagt voor de zoveelste keer aandacht van de politieke voor het grote probleem van de afvalverbranding op vuilstort Parkietenbos. Ondanks allerlei beloftes, hebben de omwonenden keer op keer te kampen met rook- en stankoverlast.

Een vertegenwoordiging van de stichting heeft op 30 september gesproken met Minister Lopez-Tromp over de plannen van de bewindsvrouw voor de dump. Hoewel de minister niet meer in functie is, vindt de stichting dat de regering wel gebonden is aan de beloftes die toen namens de regering werden gedaan.

Stichting Parkietenbos wil dat het rampzalige verbranden ophoudt, net zo als de overlast door de luchtvervuiling die WEB produceert. Dat de regering dit moet doen, wordt ook gesteld door organisaties als Paho. ,,Nu horen we alleen maar over WEB die overstapt op gas om economische redenen. Het menselijke aspect wordt volkomen vergeten.”

De bewoners ‘onder de rook’ van WEB en Parkietenbos hebben vooral in de maanden juli tot en met november last van rook die door hun wijk trekt. Ook door de stank van Ser’i Teishi worden ze geplaagd. Veel mensen hebben last van chronische ademhalingsproblemen. Kinderen kunnen niet buiten spelen en op de porch zitten is er niet bij.

De bewoners hebben 3000 handtekeningen verzameld om de regering te vragen nu eindelijk serieus maatregelen te treffen.