DIMAS-personeel voltooit het professionele opleidingstraject

In verband met het stimuleren van de beroepsbekwaamheid van het DIMAS- personeel heeft het personeel, waaronder de directeur van DIMAS, recentelijk deelgenomen aan een educatie- en update traject. De opleiding bestaat uit diverse workshops met medewerking van de Directie Sociale Zaken.

Op 25 februari 2021, aan het einde van het programma, ontving elke deelnemer een certificaat.

Het programma bestond uit onderwerpen die van belang zijn voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van elke deelnemer met als doel de samenhang te stimuleren, communicatie en samenwerking op het werk te verbeteren.

Op een collectieve en interactieve manier en gedurende 4 sessies werkten ze aan het vergroten van hun kennis, kunde en kwaliteit voor de volgende vakken;
 Zelfkennis. Ken jezelf, je gedrag, je kwaliteiten en capaciteiten beter terwijl je je kracht als afdelingshoofd erkent en stimuleer anderen om te verbeteren.
 Situationeel leiderschap. Leer uw leiderschapsvaardigheden kennen
 Verantwoording. Creëer bewustzijn bij deelnemers over hun verantwoordelijkheden vals werknemer medewerkers en draag dit
verantwoordelijkheid. Alsook hun leidinggevende capaciteiten.
 Empowerment. Door hun kennis en expertise centraal te stellen, kunnen zij hun medewerkers in staat stellen en motiveren om actief deel te nemen aan het arbeidsproces en hen de vrijheid geven om hun eigen keuzes te maken.

Madeline Doulabi-Ridderstap, een professional gespecialiseerd in individuele, groeps- en organisatiebegeleiding, faciliteerde het leerprogramma. Het programma richt zich op collectief leren, leren samenwerken, leren bouwen met mededogen en vertrouwen om de best mogelijke kwaliteit van dienstverlening te bieden.

De deelnemers waren zeer tevreden over het programma en zijn zeer gemotiveerd om het nieuw geleerde in de praktijk toe te passen.