Verlenging aanhouding wegens seksueel misbruik minderjarige

De rechter-commissaris heeft besloten dat Jason Margarita langer in voorarrest blijft zitten. Zijn verblijf in een politiecel in Shaba is verlengd met zestien dagen.

Rechercheurs van de Jeugd- en Zeden Politie hebben op 25 februari Jason Margarita, aangehouden. Hij wordt verdacht van een zedendelict waar een minderjarige bij betrokken was.

Margarita werd 39 jaar geleden op Curaçao geboren. Hij is gehuwd met Julissa Rodulfo, die een pr-bureau runt. Haar man werkt voor dat bureau. Hij adviseert onder meer de politieke partij POR, Dimas, radiostation POWER FM en is eigenaar van de sportschool Perfect Me. Volgens welingelichte bronnen dienst hij ook minister Andin Bikker van Justitie van advies. Bikker ontkent dit gerucht en laat weten dat zijn ministerie wel eens gebruik maakt van de diensten van het betreffende pr-bureau, maar dat Margarita niet voor hem werkt.

De bewindsman heeft Margarita de toegang tot het bestuurskantoor ontzegd en overweegt de samenwerking met het bedrijf van diens vrouw op te zeggen.