Directie Volksgezondheid voert geen coronatests uit

Er is veel onduidelijkheid over welke instantie voor wat verantwoordelijk is met betrekking tot corona. Directie Volksgezondheid (DVG), laat weten dat Covid19- testen niet iets is dat ze doen. Covid-19 tests worden alleen gedaan in het ziekenhuis en in laboratoria rondom Aruba.


,,Als u een inwoner bent en u moet worden getest op Covid-19, neem dan contact op met uw huisarts, die u op zijn beurt zal registreren voor uw Covid-19 test in het laboratorium van het ziekenhuis. Het Lab van het Ziekenhuis neemt contact met u op voor uw afspraak. Als u een toerist of een inwoner bent en een test nodig heeft voor reisdoeleinden, neem dan contact op met een van de volgende nummers; 5974522 / 2800630 / 5920709. De test voor reizende doeleinden wordt ook gedaan door het laboratorium van het ziekenhuis en niet door de DVG. Een pleidooi voor de gemeenschap; Als u contact heeft opgenomen met uw huisarts en u heeft te horen gekregen dat u getest moest worden en nog geen afspraakbevestiging van het Lab heeft ontvangen, neem dan nogmaals contact op met uw huisarts. In de afgelopen dagen heeft de DVG talloze e-mails en telefoontjes ontvangen van de gemeenschap voor hun Covid19-test, en helaas kan de DVG geen hulp bieden, aangezien ze geen Covid19-tests uitvoeren.”

De DVG benadrukt dat ze geen Covid-19 testen doen en contact met hen opnemen via e-mail of telefoon in plaats van met hun huisarts vertraagt ​​het hele proces.