Reflectie op een jaar corona

De regering heeft gisteren in een ceremonie voor het bestuurskantoor stilgestaan bij de coronacrisis die precies een jaar geleden begon.

Op 13 maart 2020 werden de eerste twee besmettingen met Covid-19 vastgesteld op het eiland. Wat volgde was het zwaarste jaar uit de geschiedenis van Aruba, met doden, druk op de zorg, beperkingen voor de burgers en een diepe financieel-economische crisis.

,,Wij hebben allemaal de effecten gevoeld. Covid-19 heeft veel schade veroorzaakt in de breedste zin van het woord”, zei minister Dangui Oduber van Toerisme, Volksgezondheid en Sport. Even daarvoor was het gezelschap de straat overgestoken en had een witte bloemenhulde gebracht in het water, ter nagedachtenis aan de 78 mensen die de strijd tegen corona hebben verloren.

A honra esnan cu no a sobrevivi COVID

Gobierno a honra esunnan cu no a sobrevivi COVIDhttp://24ora.news/3cu0ObM

Posted by 24ora on Sunday, March 14, 2021

Op dit moment staat de teller van het aantal uitgevoerde tests op ruim 112.000. Ruim een derde daarvan betrof Arubaanse burgers, de rest van de geteste personen was als bezoeker naar het eiland gekomen. Van de 8376 positief bevonden personen was 93 procent inwoner van Aruba. 

,,Uit het diepste van mijn hart bedank ik de mensen in de zorg. Dankzijn hun inzet en toewijding zijn de patiënten optimaal verzorgd. Dankzij alle frontliners is Aruba overeind gebleven en kon het leven doorgaan. Dank aan alle professionals voor hun werk en aan alle burgers voor het volgen van de richtlijnen.”