Juan Junior Quant op vrije voeten

Na tien jaar achter de tralies komt Juan Junior Quant vrij. Hij heeft tweederde van zijn gevangenisstraf uitgezeten.

De destijds 34-jarige Quant, bekend onder de naam Blauw, schoot op 27 maart 2011 zijn echtgenote neer. Hij trof Chaldira Vis driemaal, in haar kaak, haar keel en haar hoofd. Daarna weigerde het vuurwapen en toen bleek dat Vis nog leefde, deed Blauw haar een plastic zak over het hoofd en probeerde haar te verstikken.

Omwonenden hadden inmiddels de politie gebeld en Blauw werd aangehouden. Hij probeerde na zijn aanhouding zichzelf van het leven te beroven in de politiecel, maar dat mislukte. Vis werd met grote spoed naar het ziekenhuis gebracht en overleefde de aanslag. Ze werd twee maanden in het buitenland behandeld aan haar verwondingen en herstelde.

Een reden voor het drama is nooit bekend geworden. De dader houdt tot op de dag van vandaag vol dat hij zich niets herinnert van die avond. Hij was destijds in dienst van WEB en had een bedrijfsactiviteit gehad. Daarna was hij naar huis gegaan.

Het Openbaar Ministerie eiste in de rechtszaak tegen Blauw de maximale celstraf van vijftien jaar voor poging tot moord. De rechter legde die ook op. Als gedetineerde heeft Blauw zich altijd voorbeeldig gedragen en daarom komt hij nu vrij.

Wat zijn plannen zijn en hoe hij denkt terug te kunnen keren als volwaardig lid van de maatschappij is niet bekend. Zijn slachtoffer woont momenteel met hun zoon in Nederland, waar ze een medische behandeling ondergaat.