Campagne vol rust en veiligheid

Daags na de val van het cabinet is MEP-parlementariër Hendrik Tevreden al volop bezig met de op handen zijnde campagne. ,,Het is crisis en de bevolking waardeert het niet als politici nu gaan rondlopen met stickers en vlaggen. De campagne moet zich concentreren op rust en veiligheid.”

Tevreden ergert zich aan de feeststemming bij de politieke opponenten van de AVP. ,,De vraag is wat er te vieren valt in een land waar volksvertegenwoordigers worden onderzocht op misbruik van geld van het volk.”

Hij beschouwt de situatie als treurig, vooral voor POR. ,,Deze partij heeft vanaf het begin allerlei problemen gehad. Een oud-politicus uit deze partij heeft verschillende zaken naar voren gebracht waar ze het niet mee eens was. Volgens mij is uitleg daarover nu aan de orde.”

Tevreden staat op het standpunt dat als er malversaties zijn geweest met geld van de POR-fractie, de achtereenvolgende fractieleiders daarvan geweten moeten hebben. ,,Daar moet duidelijkheid over komen. Het volk moet deze dingen weten.”